Bevalling opwekken

Bevalling opwekken

Een bevalling opwekken is zeker mogelijk. Het is niet altijd de beste manier, maar soms mag je de natuur een handje helpen door het opwekken van je bevalling. Opwekken van een bevalling kan zowel door een arts als jezelf gedaan worden. Het opwekken van een bevalling door een arts wordt inleiden genoemd en gebeurt met de stof oxytocine. 

Redenen voor het opwekken van een bevalling zijn onder meer:

Te lange zwangerschapduur (langer dan 42-43 weken);
Slechte conditie van het kindje;
Hoge bloeddruk bij de moeder;
Langdurig gebroken vliezen (24-48 uur) zonder weeën.

Zelf bevalling opwekken?

 • Strippen
  Als je 41 weken zwanger bent zou de verloskundige je baarmoeder kunnen strippen. Dat is een pijnloze en ongevaarlijke ingreep. Ze vraagt je om te gaan liggen met de knieën omhoog en de onderbroek uit. Voorzichtig zal ze met enkele vingers de vliezen proberen los te maken van de baarmoedermond. Dit gaat alleen als de baarmoedermond hier aan toe is. Soms moet het enkele malen herhaald worden en kun je een beetje bloed verliezen.
 • Wonderolie
  Een middeltje uit grootmoederstijd is wonderolie. Het is even zoeken, maar bij de reformwinkel hebben ze het wel. Eigenlijk werkt wonderolie op de darmen. Binnen een paar uur na het innemen gaan de darmen samentrekken. Omdat de baarmoeder zo dicht tegen de darmen aan ligt, neemt deze vaak deze samentrekkende bewegingen over. En die bewegingen worden weeën. Wonderolie kan absoluut geen kwaad. Het smaakt alleen niet zo lekker. Wat siroop erdoor vermindert de smaak.
 • Vrijen
  Soms wil een orgasme de weeën ook doen opwekken. Met het orgasme spant je buik zich aan en die beweging kan overgenomen worden daar de baarmoeder. De eerste wee zal beginnen.
 • Ananas
  Ook ananas eten schijnt de bevalling aan te zetten!

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *