Bang voor bevalling

Bang voor bevalling

Het kan zijn dat je erg bang bent voor wat je te wachten staat, je bevalling. Of wellicht ben je al een keer bevallen en ben je bang voor een herhaling van de vorige keer.

Wellicht kijk je jaloers naar andere zwangeren die zich helemaal niet druk maken of bang lijken over de a.s. bevalling. Je voelt je anders. Je bent bang voor wat je te wachten staat. En niet zo maar een beetje. Wellicht heb je het gevoel dat je een lage pijndrempel hebt of is dat wel eens tegen je gezegd. Of misschien heb je nare dingen in je verleden meegemaakt waardoor je heel erg tegen je bevalling op ziet. Alleen al het idee dat er dan inwendig onderzoek gedaan zal worden, of dat je met je benen wijd moet, of dat er bij het persen ontlasting kan meekomen, jaagt je de stuipen op het lijf.

Bang

Veel vrouwen zijn (doods)bang voor een pijnlijke bevalling. Neem je eigen angst
serieus en weet dat het mogelijk is om bij je verloskundige, huisarts of
gynaecoloog pijnbestrijding ter sprake te brengen.
Deze en andere angsten kunnen onbewust en bewust een belemmering vormen voor een goed vorderende ontsluiting en/of uitdrijving. Helaas is het zo dat deze angsten vaak niet ter sprake komen tijdens je controle bij de verloskundige of gynaecoloog. Door angst werkt het lichaam niet goed samen en komen de weeën niet goed op gang of zetten niet door. Ook een niet vorderende uitdrijving is dan niet ondenkbeeldig.

Er zijn momenteel vele vormen van pijnbestrijding die de pijn tijdens de
bevalling kunnen verlichten waaronder TENS. Bestel de TENS zodat je niet meer bang hoeft te zijn voor je bevalling.

Delen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *